اطلاعیه

هوش سازمانی- مبانی و چارچوب نظری پیشینه تحقیق داخلی و خارجی

کد محصول: PMD73

تعداد صفحات :  ۴۸    صفحه

فرمت فایل WORD

قیمت:    ۱۳۰۰۰    تومان

دانلود فایل بلافاصله بعد از خرید

مبانی نظری ، ادبیات ، پیشینه تحقیق داخلی ، پیشینه تحقیق خارجی در مورد  هوش سازمانی

بخشی از متن:

هوش

اکثر انسان ها، باهوش و خلاق به دنیا می آیند. بخش اعظم این هوش و خلاقیت، زمانی که به مدرسه می رویم از دست می رود، امّا ممکن است این خلاقیت در دوره های بعدی زندگی شکوفا شود. در زندگی روزمره افراد باهوش را طبق شیوه صحبت و عملکردشان تشخیص می دهیم، امّا واقعاً این تشخیص بر مبنای قابلیت آنها برای حل پازل ها و معماهای ساده در تستهای هوش نیست (غفاری آشتیانی و چوبندیان،۱۳۸۹: ۲۲۷). هوش یکی از پرمعناترین و کاربردی ترین مفاهیمی است که در حوزه های مختلف از جمله روانشناسی مورد استفاده قرار می گیرد؛ به همین سبب لزوم شناخت آن بر کسی پوشیده نیست.

۲-۲-۱-۱)تعریف هوش

تعاریف بسیاری از هوش ارائه شده است؛ از آن جمله، هوش عبارتست از توانایی یادگیری و بکاربردن آنچه یاد گرفته شده، در سازگاری با اوضاع و احوال تازه و حل مسائل و مشکلات تازه (مان،۱۳۷۸ :۲۲۳). همچنین در تعریفی دیگر هوش را مجموعه یا کل استعداد شخص به منظور تفکر و عمل با هدف، منطقی و سازگاری مؤثر با محیط تعریف کردهاند (سیدعلوی و عربلو،۱۳۹۰ :۱۰۰). هوش مجموعه استعدادهایی است که بوسیله آنها شناخت پیدا میکنیم، شناختها را به یاد میسپاریم و عناصر تشکیلدهنده فرهنگ را به کار میبریم تا مسائل زندگی روزانه را حل کنیم و با محیط ثابت و محیط در حال تغییر سازگار شویم (گنجی،۱۳۸۲ :۵۲).

در واقع، این واژه به توانایی دریافت، درک و کاربرد نمادها و سمبل ها که نوعی توانایی انتزاعی است، اشاره دارد (بیک زاده؛ علائی و اسگندری،۱۳۸۹: ۱۴۴).احمدی و ماهر (۱۳۸۵: ۱۱۸) مجموعه ای از تعاریف طرح شده بویژه دانشمندان مختلف از نیمه اول قرن بیستم را گردآوری کرده اند که برخی از آنها به طرح زیر هستند:

هوش عبارت است از ظرفیت توانایی و یادگیری؛

هوش عبارت است از سازگاری فرد با محیط؛

هوش عبارت است از دانش پذیری و ظرفیت کسب آن؛

هوش توانایی تفکر بر حسب ایده های انتزاعی است؛

هوش توانایی درک اشخاص و ایجاد رابطه با آنها (هوش اجتماعی)، توانایی درک اشیا و کار کردن با آنها (هوش عملی) و توانایی درک نشانه های کلامی – ریاضی و کار با آنهاست.

۲-۲-۱-۲) انواع هوش در سازمانها

امروزه از انواع مختلف هوش در مجامع گوناگون صحبت به میان می آید و هوش، پیشوند بسیاری از مفاهیم مدیریتی شده است که خود نشان دهنده تغییر نگاه سازمان ها و متفکرانشان از هوش تستی بر رویکردهای نوین به این مقوله است. در این زمینه انواع متعددی از هوش که در سازمانها مطرح می شود، توسط اندیشمندان ذکر شده است؛ که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می گردد.

هوش هیجانی

هوش هیجانی برای موفقیت شغلی ضروری است و حدود ۶۰ درصد عملکرد در تمام شغل ها را دربرمی گیرد. این ویژگی به تنهایی بزرگترین عامل برای پیش بینی عملکرد فرد در محیط کار و قوی ترین نیرو برای رهبری و موفقیت است (برادبری و گریوز ،۱۳۸۸: ۳۶). هوش هیجانی در زمینه شناسایی و مدیریت تأثیر عواطف بر تفکر و رفتار از طریق آگاهی دادن بیشتر به افراد با استفاده از روش های بین فردی، سبب توسعه توانایی تشخیص تحرکات اجتماعی در محیط کار و درک چگونگی مدیریت روابط و بهبود آن ها می شود (دیگینز ،۲۰۰۴: ۸).

همچنین، این عامل محصول دو مهارت اصلی قابلیت فردی و قابلیت اجتماعی است. خودآگاهی و خودمدیریتی به فرد بر می گردد و آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط به رابطه فرد با دیگران بر می گردد (برادبری و گریوز ،۱۳۸۸: ۳۸).

تعاریف متفاوتی از هوش هیجانی توسط نویسندگان ارائه شده است؛ از جمله:

مایر و سالوی  (۱۹۹۷) هوش هیجانی را توانایی آگاهی از احساس خود و دیگران جهت تشخیص احساسات متفاوت و استفاده از این داده ها جهت هدایت تفکر و عملکرد خود می دانند (استیز و براون ،۲۰۰۴) و آن را به ۴ عامل شناسایی، استفاده (کاربرد)، درک و فهم و مدیریت یا اداره هیجانات تقسیم می کنند. از نظر آنها مهم ترین جزء تشکیل دهنده هوش هیجانی که تشکیل سایر اجزاء را امکان-پذیر می سازد، توانایی شناسایی و بیان صحیح هیجان ها است (سالووی و گریوال ،۲۰۰۵: ۲۸۱).

هوش هیجانی یعنی توانایی هایی مانند اینکه فرد بتواند انگیزه خود را حفظ نماید و در مقابل ناملایمات پایداری کند؛ تکانش های خود را کنترل کند و کامیابی را به تعویق بیندازد، حالات روحی خود را تنظیم کند و نگذارد پریشانی خاطر، قدرت تفکر او را خدشهدار سازد؛ با دیگران همدلی کند و امیدوار باشد (گلمن،۱۳۸۳: ۶۳).

فهرست مطالب

هوش سازمانی ۳

هوش  ۳

۲-۲-۱-۱)تعریف هوش        ۳

۲-۲-۱-۲) انواع هوش در سازمانها  ۴

هوش هیجانی ۵

هوش فرهنگی ۶

هوش اخلاقی  ۷

هوش معنوی  ۸

هوش سازمانی ۹

۲-۲-۳) تعریف هوش سازمانی         ۱۰

۲-۲-۳-۱) ابعاد هوش سازمانی        ۱۱

۲-۲-۳-۲) عناصر هوش سازمانی     ۱۵

۲-۲-۳-۳) توانمندسازهای کلیدی هوش سازمانی    ۱۶

۲-۲-۳-۴) اهمیت و ضرورت استفاده از هوش سازمانی      ۱۷

۲-۲-۱) تحقیقات داخلی      ۱۹

۲-۲-۱-۲) تحقیقات داخلی پیرامون هوش سازمانی ۱۹

۲-۲-۲) تحقیقات خارجی     ۲۳

۲-۲-۲-۲) تحقیقات خارجی پیرامون هوش سازمانی         ۲۳

جدول ۲-۲) خلاصه تحقیقات داخلی ۲۹

ادامهی جدول ۲-۲) خلاصه تحقیقات داخلی ۳۱

جدول ۲-۳) خلاصه تحقیقات خارجی         ۴۰

منابع و مآخذ  ۴۸

الف) منابع فارسی      ۴۸

ب) منابع غیرفارسی   ۵۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.