اطلاعیه

سرسختی-مبانی و چارچوب نظری، پیشینه تحقیق داخلی و خارجی

کد محصول: PSR38

تعداد صفحات :   ۱۵   صفحه

فرمت فایل WORD

قیمت:    ۱۶۰۰۰ تومان

دانلود فایل بلافاصله بعد از خرید

مبانی و چارچوب نظری، پیشینه تحقیق داخلی و خارجی در مورد سرسختی 

فهرست مطالب

سرسختی       ۳

تاریخچه  سرسختی    ۳

۲-۲-۲ تعاریف  سرسختی     ۳

۲-۲-۳ ابعاد و نظریه های سرسختی  ۴

۲-۲-۳-۱ ابعاد سرسختی      ۴

۲-۲-۳-۲ نظریه های سرسختی       ۵

۲-۲-۳-۲-۱ نظریه کوباسا در مورد سرسختی         ۵

۲-۲-۳-۲-۲ نظریه براون در مورد سرسختی ۷

۲-۲-۳-۲-۳ نظریه لماکی در مورد سرسختی         ۹

۲-۲-۳-۲-۴ نظریه مدی و پوکتی در رابطه با سرسختی     ۱۰

۲-۲-۴ عوامل موثر بر سرسختی       ۱۱

۲-۲-۴-۱ الگوی شخصیتی رفتار الف ۱۱

۲-۲-۴-۲ جایگاه مهار ۱۱

۲-۲-۴-۳   عزت نفس         ۱۲

۲-۲-۵ تفاوت های افراد در  سرسختی        ۱۲

۲-۱۸-پیشینه پژوهش         ۱۳

۲-۱۸-۱-پژوهش های انجام گرفته در داخل کشور  ۱۳

۲-۱۸-۲-پژوهش های انجام گرفته در خارج از کشور        ۱۴

منابع   ۱۵

بخشی از پروژه

تاریخچه  سرسختی

سرسختی روانشناختی یک سازه شخصیتی مثبت است که برای اولین بار توسط مدی و کوباسا در دهه هشتاد قرن بیستم بر اساس نظریه های وجودی شخصیت مورد توجه ویژه قرار گرفت. کوباسا (۱۹۷۹) سرسختی روانشناختی را ترکیبی از باورها در مورد خویشتن و جهان تعریف می کند که از سه مؤلفه تعهد، کنترل و مبارزه جویی تشکیل یافته است. کوباسا در تلاش برای رسیدن به عوامل مؤثر پاسخ در برابر استرس که تأثیر منفی وقایع استرس زا را کنترل می کند، به نکات ظریفی در کار سلیه (۱۹۵۶) اشاره می کند. واسطه های میانجی استرس و بیماری شامل آمادگی فیزیولوژیکی، تجربیات دوران اولیه کودکی، منابع اجتماعی و شخصیت (که در اینجا بر آن تأکید می شود) همگی مسؤل چیزی هستند که سلیه آن را شیوه مشخص برخورد هر فرد با وقایع استرس زای زندگی می نامد. کوباسا این نظریه را ارائه کرد که سرسختی روانشناختی مجموعه ای از ویژگی های شخصیتی است که در هنگام مواجه با وقایع استرس زای زندگی، به عنوان منبع مقاومت ایفای نقش می کند، امکان بروز علایم بیماری را کاهش می دهد و از تجربیات مفید و متفاوت دوران کودکی نشأت می گیرد (مدی و کوباسا، ۱۹۸۴، به نقل از محمدی، ۱۳۹۲).

۲-۲-۲ تعاریف  سرسختی

بنابر تعریفی که توسط اسنایدر  (۲۰۱۲) در مورد سرسختی ارائه شده است و همچنین مورد توافق همگان قرار دارد؛ سرسختی “مجموعه و منظومه ای از ویژگی های شخصیتی است که به عنوان منبع مقاومت در برابر رویدادهای استرس زای زندگی عمل می¬کند”. علاوه بر این افراد سرسخت سه مشخصه اساسی دارند، که مجموع آن ویژگی سرسخت بودن را منجر می¬شود:  (الف) هدفمند بودن و تعهد عمیق به مردم و فعالیت هایی که انجام می دهند و مسئولیت هایی که بر عهده می گیرند (ب) احساس کنترل داشتن بر وقایع و رویدادهای پیرامون خود، و نیز (ج) توانایی در نظر گرفتن تغییر و دگرگونی ها به عنوان یک چالش معمول.

در تعریف دیگر سرسختی یکی از عناصر شخصیت است که همه افراد درجاتی از آن را برخوردارند و همچون سایر ساختارها (یا صفات) شخصیتی، همواره در تغییر و تحول است و میزان و پویایی سرسختی تحت تاثیر تجارب رشدی، تفاوت های فردی، جنسی و سنی است. از این رو سرسختی روان شناختی به عنوان یک صفت شخصیتی و یک تعدیل کننده رابطه میان استرس-بیماری شناخته شده است(دای، هانسون، مالتبی، پروکترو وود ، ۲۰۱۴).

در تعریفی دیگرسرسختی روانشناختی سرسختی روانشناختی را ترکیبی از باور ها در مورد خویشتن و جهان تعریف می کند که از سه مؤلفه تعهد ، کنترل و مبارزه جویی تشکیل یافته است  (شوری ، ۲۰۱۲).