اطلاعیه

بهداشت روان-مبانی و چارچوب نظری، پیشینه تحقیق داخلی و خارجی

کد محصول: PSR22

تعداد صفحات :   ۳۴   صفحه

فرمت فایل WORD

قیمت:    ۲۲۰۰۰ تومان

دانلود فایل بلافاصله بعد از خرید

مبانی و چارچوب نظری، پیشینه تحقیق داخلی و خارجی در مورد بهداشت روان 

فهرست مطالب

بهداشت روان  ۳

۲-۱-۲-۱ تعریف سلامت روان:۱      ۳

۲-۱-۲-۲ بهداشت روان:       ۹

۲-۱-۲-۳ تعریف بهداشت روان در فرهنگهای مختلف:        ۱۱

۲-۱-۲-۴ اصول بهداشت روانی:       ۱۳

۲-۱-۲-۵ معیارهای بهداشت روانی در مکتب اسلام: ۱۵

۲-۱-۲-۶ تعریف بهداشت روانی و سه سطح پیشگیری       ۱۶

۲-۱-۲-۷ خصوصیات افراد دارای سلامت روانی:      ۱۹

پیشینه تحقیق ۱۹

۲-۱-۲-۸ نقش خانواده در تامین سلامت روان:       ۲۲

۲-۱-۲-۹ نظریات مرتبط با  سلامت روانی:   ۲۲

۲-۱-۲-۹-۱ نظریه ی زیگموند فروید:         ۲۳

۲-۱-۲-۹-۲ نظریه ی آدلر:   ۲۳

۲-۱-۲-۹-۳ نظریهی سالیون: ۲۴

ویژگی های سلامت روانشناختی از دیدگاه وی عبارتند از:    ۲۴

۲-۱-۲-۹-۴ نظریه ی کارل راجرز:   ۲۵

۲-۱-۲-۹-۵ نظریه ی کارل راجرز نظریهی آلبرت الیس:     ۲۶

۲-۱-۲-۱۰ نظریات نوین مبتنی بر شناخت درمانی: ۲۷

۲-۱-۲-۱۰-۱ نظریهی ویلیام گلاسر: ۲۸

۲-۱-۲-۱۰-۲ نظریهی اسکنیر:        ۲۸

بررسی پیشینهی تحقیق       ۲۹

پژوهشهای خارجی     ۲۹

پژوهشهای داخلی      ۳۱

الف: منابع فارسی      ۳۴

ب: منابع لاتین         ۳۹

 بخشی از پروژه

بهداشت روان

تودور (۱۹۹۶) سلامتی روان را به شرح زیر تعریف می کند. سلامت روان شامل: توانایی زندگی کردن همراه با شادی، بهره وری و بدون وجود دردسر است. سلامت روان مفهوم انتزاعی و ارزیابی نسبی گری از روابط انسان با خود، جامعه و ارزش هایش است و نمی توان آن را جدای از سایر پدیده های چند عاملی فهمید که فرد را به موازاتی که در جامعه به عمل می پردازد، می سازند. سلامت روان، شیوه سازگاری آدمی با دنیاست، انسان هایی که موثر، شاد و راضی هستند و حالت یکنواختی خلقی رفتار ملاحظه گرانه و گرایش شاد را حفظ می کنند. سلامت روان عنوان و برچسبی است که دیدگاه ها و موضوعات مختلف  مانند: عدم  وجود علایم احساسات مرتبط با بهزیستی اخلاقی و معنوی و مانند آن را در بر می گیرد. برای ارائه یک تئوری در مورد سلامت روان، موفقیت برون روانی کافی نیست باید سلامت درونی روانی را به حساب آوریم. سلامت روان ظرفیت رشد و نمو شخصی می باشد. و یک موضوع مربوط به پختگی است. سلامت روان یعنی هماهنگی بین ارزش ها، علایق ها و نگرش ها در حوزه عمل افراد و در نتیجه برنامه ریزی واقع بینانه برای زندگی و تحقق هدفمند مفاهیم زندگی است. سلامت روان، سلامت جسم نیست بلکه به دیدگاه و سطح روانشناختی ارتباطات فرد، محیط اشاره دارد. بخش مرکزی سلامت، سلامت روان است زیرا تمامی تعاملات مربوط به سلامتی به وسیله روان انجام می شود. سلامت روان ظرفیت کامل زندگی کردن به شیوه ای است که ما را قادر به درک ظرفیتهای طبیعی خود می کند و به جای جدا کردن ما از سایر انسانهایی که دنیای ما را می سازند، نوعی وحدت بین ما و دیگران بوجود می آورد .سلامت روان، توانایی عشق ورزیدن و خلق کردن است، نوعی حس هویت بر تجربه خود به عنوان موضوع و عامل قدرت فرد، که همراه است با درک واقعیت درون و بیرون از خود و رشد واقع بینی و استدلال (آقاجانی و اسدی نوقابی، ۱۳۸۱).

۲-۱-۲-۱ تعریف سلامت روان:۱

پیش از پرداختن به تعریف سلامتی روان لازم است به یک نکته اشاره نماییم. سه واژه ی« بهداشت روانی» و«سلامت روانی» و « بهزیستی روانی۲»گر چه دارای معانی متفاوتی هستند، ولی در مواردی بجای یکدیگر به کار می روند (هرشن سن۳ و پاور۴، ۱۹۸۸، ترجمه منشی طوسی، ۱۳۷۴).

کارشناسان سازمان بهداشت جهانی سلامت فکر و روان را این طور تعریف می کنند: «سلامت فکر عبارت است از قابلیت ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی به طور منطقی، عادلانه و مناسب (میلانی¬فر، ۱۳۷۶).

بهداشت روانی یک زمینه تخصصی در محدوده ی روانپزشکی است و هدف آن ایجاد سلامت روان بوسیله پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای روانی، کنترل عوامل موثر در بروز بیماریهای روانی، تشخیص زودرس بیماریهای روانی، پیشگیری از عوارض ناشی از برگشت بیماریهای روانی و ایجاد محیط سالم برای برقراری روابط صحیح انسانی است. پس بهداشت روانی علمی است برای بهزیستی، رفاه اجتماعی و سازش منطقی با پیش آمدهای زندگی (میلانی فر، ۱۳۷۶).

سلامت روانی را می توان براساس تعریف کلی و وسیع تر تندرستی تعریف کرد. طی قرن گذشته ادراک ما از تندرستی به طور گسترده ای تغییر یافته است. عمر طولانی تر از متوسط، نجات زندگی انسان از ابتلاء به بیماریهای مهلک با کشف آنتی بیوتیک ها و پیشرفتهای علمی و تکنیکی در تشخیص و درمان، مفهوم کنونی تندرستی را به دست داده که نه تنها بیانگر نبود بیماری است. بلکه توان دستیابی به سطح بالای تندرستی را نیز معنی می دهد. چنین مفهومی نیازمند تعادل در تمام ابعاد زندگی فرد از نظر جسمانی، عقلانی، اجتماعی، شغلی و معنوی است. این ابعاد در رابطه متقابل با یکدیگرند، به طوری که هر فرد از دیگران و از محیط تاثیر می گیرد و بر آنها تاثیر می گذارد. بنابراین سلامت روانی نه تنها نبود بیماری روانی است، بلکه به سطحی از عملکرد اشاره می کند که فرد با خود وسبک زندگی اش آسوده و بدون مشکل باشد. در واقع، تصور براین است که فرد باید بر زندگی اش کنترل داشته باشد وفقط در چنین حالتی است که می توان آن قسمت هایی را که در باره ی خود یا زندگی اش مساله ساز است تغییر دهد(هرشن سن و پاور،۱۹۸۸، ترجمه منشی طوسی،۱۳۷۴ ).