اطلاعیه

طرح واره های ناسازگار اولیّه-مبانی و چارچوب نظری

کد محصول: PSR35

تعداد صفحات :   ۳۹ صفحه

فرمت فایل WORD

قیمت:    ۲۴۰۰۰ تومان

دانلود فایل بلافاصله بعد از خرید

مبانی و چارچوب نظری، در مورد طرح واره های ناسازگار اولیّه 

فهرست مطالب

طرح واره های ناسازگار اولیّه  ۳

تعریف یانگ از طرح واره       ۴

ویژگی های طرح واره های ناسازگار اولیه     ۵

ریشه های تحولی طرح واره ها         ۸

نیاز های هیجانی اساسی      ۸

تجارب اولیّه ی زندگی ۹

خلق و خوی هیجانی  ۱۱

حوزه های طرح واره و طرح واره های ناسازگار اولیه ۱۴

حوزه ی اول : بریدگیو طرد    ۱۴

-بریدگی و طرد        ۱۵

محدودیت های مختل ۱۹

گوش به زنگی بیش از حد و بازداری  ۲۲

حوزه دوم: خود گردانی و عملکرد مختل       ۲۵

حوزه سوم: محدودیت های مختل     ۲۶

حوزه چهارم: دیگر جهت مندی        ۲۸

حوزه پنجم: گوش به زنگی بیش از حد و بازداری     ۲۹

بیولوژی طرح واره های ناسازگار اولیه ۳۱

سیستم های مغزی درگیردر شرطی شدن ترس و حوادث آسیب زا  ۳۱

ویژگی های سیستم آمیگدال  ۳۲

الف)طرحواره های ناسازگار اولیه و بیماریهای جسمی و روان تنی    ۳۴

ب) طرحواره های ناسازگار اولیه و بیماریهای روانشناختی    ۳۵

منابع فارسی:  ۳۷

منابع انگلیسی :        ۳۹

بخشی از پروژه

طرح واره های ناسازگار اولیّه

کلمه ی «طرح واره» در حوزه های پژوهشی مختلفی به کار برده شده است. طرح واره به طورکلی ، به عنوان

ساختار ،قالب ،چهارچوب تعریف می شود. در فلسفه ی قدیم یونان ، منطقیون رواقی ،مخصوصاً فروسیپوس  (۲۰۶ الی ۲۷۹ق.م)، اصول منطق را در قالب “طرح واره استنباط ” مطرح کردند. طرح واره در نظام فلسفی کانت ، “درک و دریافت نقطه اشتراک تمام عناصر یک مجموعه ” تعریف می شود. این واژه همچنین در نظریه ی ریاضی مجموعه ها ، هندسه ی جبری ، آموزش، تحلیل ادبی، برنامه ریزی کامپیوتری نیز به کار برده شده است.

واژه ی طرح واره در روانشناسی و به طور گسترده تر در حوزه ی شناختی ، تاریخچه ای غنی و برجسته دارد. در حوزه ی رشد شناختی ، طرح واره را به صورت قالبی در نظر می گیرند که بر اساس واقعیت یا تجربه شکل می گیرد تا به افراد کمک کند تجارب خود را تبیین کنند. علاوه بر این ، ادراک از طریق طرح واره ، واسطه مندی می شود و پاسخ های افراد نیز توسط طرح واره جهت پیدا می کنند.طرح واره، بازنمایی انتزاعی خصوصیات متمایز کننده ی یک واقعه است. به عبارت دیگر ، طرحی کلیاز عناصر برجسته ی یک واقعه راطرح¬واره می گویند. در روانشناسی، احتمالاً این واژه بیشتر با کارهای پیاژه تداعی می شود، چرا که او در مراحل مختلف رشد شناختی به تفصیل در خصوص طرح واره ها بحث کرده است. در حوزه ی رشد شناختی ، طرح واره به عنوان” نقشه انتزاعی شناختی” در نظر گرفته می شود که راهنمای تفسیر اطلاعات و حل مسئله است. بنابراین ما بهیک طرح واره ی زبانی برای فهم یک جمله و به یک طرح واره فرهنگی برای تفسیر یک افسانه نیاز داریم(یانگ،۱۹۵۰  ؛ به نقل ازحسن حمیدپور،۱۳۹۰) .

در بافتار روانشناسی و روان درمانی ، طرح واره به عنوان هر اصل سازمان بخش کلی در نظر گرفته می شودکه برای درک تجارب زندگی فرد ضروری است. یکی از مفاهیم جدی و بنیادی حوزه ی روان درمانی ، این است که بسیاری از طرح واره ها در اوایل زندگی شکل می گیرند، به حرکت خود ادامه می دهند و خودشان را به تجارب بعدی زندگی تحمیل می کنند، حتی اگر هیچ گونه کاربرد دیگری نداشته باشند. این مسئله ، همان چیزی است که گاهی اوقات به عنوان نیاز به “هماهنگی شناختی ” از آن یاد می شود، یعنی”حفظ دیدگاهی با ثبات درباره ی خود یا دیگران ” ؛ حتی اگر این دیدگاه نادرست یا تحریف شده باشد. با این تعریف کلی ، طرح واره می تواند مثبت یا منفی ، سازگار یا ناسازگار باشد و همچنین می تواند در اوایل زندگی یا در سیر بعدی زندگی شکل بگیرد(بک ،۱۹۶۷).