اطلاعیه

کارآموزی کارخانه ایران بافت کار

کد محصول:KNS10

تعداد صفحات: ۷۵ صفحه فایل WORD

قیمت: ۱۴۰۰۰ تومان

فهرست مطالب :
فصل اول:آشنایی با کارخانه ریسندگی ایران بافتکار
۱-۱ مقدمه
۱-۲ تاریخچه صنعت ریسندگی و بافندگی
۱-۳ کارخانه ایران بافتکار(قطب صنعتی خمین)
۱- ۴ میزان تولیدات کارخانه
۱-۵ جواز تأسیس کارخانه و موقعیت جغرافیایی کارخانه-نوع محصولات
۱-۶ هدف های احداث کارخانه
۱-۷محدودیت ها و مشکلات احداث کارخانه
۱-۸ بررسی اقتصادی طرح صنعتی
۱-۹ مواداولیه
۱-۱۰ پلیمریزاسیون
۱-۱۱ استحکام کششی مواد اولیه
۱-۱۲ دستگاه های خط تولید کارخانه
۱-۱۳ سالن های کارخانه
۱-۱۴ ماشین آلات بخش های مختلف کارخانه
فصل دوم:دستگاه ریسندگی air jet (جت هوا)
۲-۱ سالن شماره ۱ (دستگاه air jet «جت هوا» )
۲-۲ وظیفه ماشینair jet
۲-۳ هدف و کاربرد air jet
۲-۴ دستگاه های ایمنی ماشین air jet
۲-۵ سطوح پر خطر ماشین
۲- ۶ معیارها و مشخص کردن مدت زمان،به طور تخصصی در دستگاه
۲-۷ وزن قسمت های مختلف دستگاه
۲-۸ وضعیت دما و رطوبت
۲-۹ مواردی که برای تولیدمحصول در این دستگاه باید مد نظر قرار داد
۲-۱۰ کنترل و نظارت دستگاه توسط موارد زیر صورت می گیرد
۲-۱۱ راه اندازی دستگاه و توان مورد نیاز برای هر قسمت
۲-۱۲ گرم کننده دستگاه airjet و توان مورد نیاز آن
۲-۱۳ طراحی و کارکرد دستگاه
۲-۱۴ نخ راهنما
۲-۱۵ چگونگی تبدیلpoy به نخ در ماشین airjet
۲-۱۶ خصوصیات نخ هایی که توسط دستگاهair jet تولید می شوند
فصل سوم:دستگاه تکسچرایزینگ
۳-۱ سالن شماره ۲(دستگاه تکسچرایزینگ)
۳-۲ قسمت های مختلف ماشین تکسچرایزینگ
۳-۳ تقسیم بندی و تعریف نخ های تکسچره شده
۳-۴ تقسیم بندی روش های مختلف تکسچرایزینگ
۳-۵ نخ های تکسچره شده استرچ،ست و حجیم
۳-۶ دستگاه جت هوای داغ(بخار آب)
۳-۷ تکسچرایزینگ توسط تاب حقیقی
۳-۸ تکسچرایزینگ توسط تاب مجازی
۳-۹ ماشین تکسچرایزینگ توسط تاب مجازی و چگونگی تولید نخ های استرچ و ست
۳-۱۰ چگونگی تولید نخ های حجیم (نخ غیر استرچ )
۳-۱۱ چگونگی تولید نخ های اینترمینگل و کومینگل
۳-۱۲ مکانیسم تولید نخ های اینتر مینگل و کو مینگل
۳-۱۳ چگونگی تولید نخ های پوشانده شده
۳-۱۴ چگونگی تولید نخ های مغزی- ریسیده شده
۳-۱۵ چگونگی تولید نخ های بالک
۳-۱۶ چگونگی تولید نخ های تکس سپان
۱۷-۳ نخ های مرکب تکسچره هوا
۳-۱۸ چگونگی تولید نخ های مخملی
۳-۱۹ چگونگی تبدیل فیلامنت های مصنوعی به الیاف بریده شده در سیستم تکسچرایزینگ
۳-۲۰ چگونگی تبدیل tow به tops به روش کشش
۳-۲۱ ماشین تبدیل کششی زایدل مدل ۸۶۰
۳-۲۲ کنترل کیفیت نخ های تکسچره شده
فصل ۴:دستگاه Covering
۴-۱ سالن شماره ۳(ماشین Covering )
۴-۲ چگونگی تهیه نخ کشباف(نخ کشدار)
۴-۳ توضیحات مختصری در مورد اکریلیک ،نایلون ، پلی استر
۴-۴ قطعات دستگاه ها
۴-۵ سالن شماره ۴(سالن بسته بندی)
فصل ۵: سیستم تهویه کارخانه
۵-۱ سالن شماره ۵(سالن تهویه)
فصل ۶:آشنایی با وظایف کارگران
۶-۱ وظایف کارگران
۶-۲ مسایل ایمنی مربوط به کارگران
۶-۳ بررسی میزان ضایعات هر قسمت کارخانه
۶-۴ ویژگی های انباری که مواد اولیه در آن نگهداری می شوند
پیشنهادات

فصل اول:آشنایی با کارخانه ریسندگی ایران بافتکار
ریسندگی و بافندگی یکی از نیازهای مهم جامعه محسوب می شود. به گونه ای که می توان گفت افراد بدون استفاده از آن حتی قادر به زندگی کردن نیستند.در کشور ما برای بر طرف کردن این نیاز تلاش های زیادی شده است و کارخانه های نساجی متعددی اعم از خصوصی،دولتی و تعاونی در مناطق مختلف کشورمان احداث شده و تعداد زیادی نیز در حال احداث می باشد.
در این گزارش کارآموزی ،کارهایی که برای احداث یک کارخانه،مراحل،ماشین آلات مختلف تولید، وظیفه هریک از ماشین آلات،ساختمان،ماشین آلات،اعمالی را که ماشین آلات انجام می دهند،کلیه مراحل تولید نخ، بسته بندی نخ و به طور کلی در مورد کلیه سالن های این کارخانه توضیح داده می شود.
در ابتدای امر تاریخچه مختصری از این صنعت را بیان کرده تا دانست که این صنعت چه ریشه ای
دارد و به گونه ایست که انسان از ابتدای خلقت سعی بر بر طرف کردن نیاز به پوشش را داشته سپس به بیان ارزیابی های صنعتی و اقتصادی پرداخته شده است.بعد از آن در مورد مواد اولیه برای تولید محصولات،در مورد سالن ها،کار هریک از ماشین آلات تولیدی و نحوه ی عملکرد آنها ، وظایف هریک از کارگران و سیستم تهویه کارخانه صحبت خواهد شد.
۱-۱ مقدمه:
ریسندگی و بافندگی از سال های دور به صورت ابتدایی در بین انسان ها وجود داشته است.به طوری که ریسیدن و بافتن را بنی آدم،با دست تجربه کرده است و توانسته با دستگاه های کوچک دستی به آن تحول بخشد و بتواند آن را به صورت آسانتر انجام دهد.
او توانسته است در طول تاریخ و زندگی خود ا لیاف موجود در طبیعت را شناخته و با آن پارچه ببافد و سپس از شناخت ا لیاف مصنوعی توانسته به تحولی دست یابد و با تولید این ا لیاف (ا لیاف مصنوعی) بتواند پارچه هایی حتی بهتر از گذشته تولید بنماید.
صنعت ریسندگی و بافندگی از قرن یازدهم هجری وارد کشورمان شده است و از آغاز قرن چهاردهم اولین کارخانه های ریسندگی و بافندگی در ایران احداث شده اند و با آوردن دستگاه های نساجی از خارج از کشور توانستند نخ و پارچه را به صورت ماشین تولید نمایند.
انسان ها توانستند با استفاده از تفکرات و خلاقیت های خود صنعت نساجی را گسترش داده و بتوانند محصولات دیگری مانند فرش،موکت و پتو و …… را تولید نمایند.
ریسندگی و بافندگی در ایران همانند بسیاری از صنایع دیگر به سرعت در حال رشد و ترقی میباشد و ایران توانسته است با احداث کارخانه های متعدد نساجی،ریسندگی و بافندگی را گسترش داده و حتی توانسته کالا های تولیدی خود را به کشور های دیگر نیز صادر نماید.
اکنون به جرأت می توان گفت که این صنعت بعد از صنعت نفت دومین صنعت بزرگ کشور محسوب می شود و با تلاش های بسیاری که در این زمینه شده است روز به روز در حال رشد و ترقی می باشد.
۱-۲ تاریخچه صنعت ریسندگی و بافندگی:
فطرت ذاتی پوشش انسان اندیشمند در گذر زمان تفکر درباره تأمین این نیاز داشته است. با گذشت زمان انسان دریافته است که با تاباندن شاخه های برخی از درختان می توا ند آن ها را به صورت طناب در بیاورد و به وسیله آن طناب ها توانستند بسیاری از مشکلات خود را بر طرف کنند و بعدها با کشت پنبه و تاباندن آن توانستند طناب ها را به صورت نازکتر تولید نمایند که همان نخ نامیده می شود.
مدتها بعد یافتند که با نخ های تولید شده می توانند آن ها را به صورت تار و پود در کنار یکدیگر قرار داده و پارچه ببافند.آن ها ریسیدن و بافتن را با دستگاه ها و ابزار آلات ساده تجربه کردند.
دستگاه هایی که آن ها را در ابتدا با چوب می ساختند و به وسیله آن نخ و پارچه را تولید می کردند.آن ها دستگاه های ساخته شده توسط خود را با دست می چرخاندند و به سختی کار ریسیدن و بافتن را انجام می دادند.
آن ها پارچه های بافته شده را توسط رنگ های طبیعی موجود در طبیعت رنگ می کردند که در ابتدا بعد از شستن ، رنگ آنها از بین می رفت؛اما با تلاش های زیادی که انجام دادند توانستند رنگها را طوری با نخ ها ترکیب کنند که رنگ خود را حفظ کند. با تولید نخ و بافتن پارچه تحولی در پوشش انسان به وجود آمد.آن ها توانستند ا لیاف کانی و نباتی را در طبیعت شناخته و ا لیاف مصنوعی را نیز کشف نمایند.آن ها با شناخت ا لیاف مصنوعی توانستند بیش از گذشته صنعت ریسندگی و بافندگی را گسترش داده و پارچه ها و لباس های متنوع را تولید نمایند.صنعت ریسندگی و بافندگی تنها به بافت پارچه محدود نشد و توانستند با استفاده از آن کالاهای دیگری همچون گلیم،فرش و پتو نیز تولید نماید.
صنعت ریسندگی و بافندگی از قرن یازدهم تا کنون مدام در حال پیشرفت و توسعه بوده است و هر دفعه با اختراع یک دستگاه جدید کار این صنعت متنوع شده و به صورت جدید تر و آسانتر از پیش کار خود را ادامه می دهد و حتی پارچه ها نیز در طول زمان دوره به دوره متنوع تر می شود و الیافی که در بافت آن ها به کار برده می شود،در طول زمان تغییر پیدا می کند.
دلایل تحولات صنعت نساجی به غیر از مسائل اقتصادی و تکنیکی تولید،به عوامل زیر نیز بستگی داشته است:
الف)ازدیاد سریع جمعیت در قرن نوزده و بیست سبب شد تا نیاز به افزایش تولید کارخانجات نساجی و در نتیجه افزایش تولید ماشین آلات نساجی،بیشتر می شود.
ب)پیشرفت سریع سایر صنایع و در نتیجه کمبود کارگر و بالا رفتن دستمزد در این صنایع باعث شده که کارگران صنعت نساجی به صنایع دیگر روی آورند.در این مورد تنها راه حل عملی،اتوماتیک کردن ماشین ها برای کم کردن نیاز به کارگر و به موازات آن افزایش تولید ماشین آلات به منظور قادر ساختن کارخانجات تولیدی به پرداخت دستمزد بیشتر بود .
ج)بالا رفتن تبدیل ماشینی و تحول روز افزون در زندگی عامه مردم سبب شد تا میزان مصرف منسوجات سرانه افزایش یابد.
۱-۳ کارخانه ایران بافتکار(قطب صنعتی خمین):
این کارخانه،کارخانه ریسندگی می باشد و در قطب صنعتی خمین واقع شده که محصولات آن ، نخ های استری شده،کشباف،فردار،نخ های تکسچرایز شده،اسپانتکس،استرچ،نخ های فانتزی،نخ های پلی استر،پلی آمیدست،نیمه ست،نخهای ساده رنگی ، تابدار ،اینتر مینگل،کو مینگل، معمولی، میکروفیلامنت،نخ های پوشانده شده،حجیم،بالک،نخ های مخملی،نخ های تکس سپان،نخ های مغزی ریسیده شده،نخ های مرکب تکچره هواP.T.T و کاتیونیک می باشد،که این محصولات بستگی به سفارشات داده شده از کارخانه های مختلف برای تولید محصولات بعدی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.