اطلاعیه

علل تخریب کمپرسورهای گریز از مرکز

کد محصول SH184

تعداد صفحات: ۷۳ صفحه فایل WORD

قیمت: ۱۲۰۰۰ تومان

دانلود فایل بلافاصله بعد از خرید

فهرست مطالب

مقدمه ۱
کمپرسورهای گریز از مرکز ۲
دسته بندی(Classification) 3
آر ایش(Arrangement) 6
پروانه ها(Impellers) 9
مشخصات ابعادی کمپرسورها(Compressor Sizing) 10
مثال حل شده ۱۷
مقدمه ای بر پدیده موجدار شدن(Serging) 19
محدودیت های پدیده موج و صخره(Stonewall) 23
روشهای مقابله با موجدار شدن(Anti Surge) 25
تحلیلی بر پدیده سرج( Surge) 28
منحنی انرژی پرتاب نسبت به جریان گاز ۳۲
مکان هندسی (Locus) 33
نقطه عملکرد(Operatihg point) 35
حد پدیده موج اندازی (Surge Limit) 37
مرز ایمنی موج اندازی (Surge Margin) 38
ضد پدیده موج اندازی(Anti Surge) 41
تأثیر محفظه متصله بر روی نقطه سرج در کمپرسور ۴۹
استفاده از نرم افزار ANSYS11 برای تحلیل پروانه کمپرسورهای گریز از مرکز ۵۷
منابع ۷۳
مقدمه :
کمپرسور به ماشینی اطلاق می شود که از آن برای افزایش فشار سیالات تراکم پذیر (گازها و بخارات) استفاده می شود. کمپرسور در رفاه زندگی بشری و گسترش صنایع از آنچنان اهمیتی برخوردار بوده که امروزه اصطلاحاً آن را اسب بارکش (work horse) صنایع می نامند. با گسترش صنایع که از نیمه دوم قرن نوزدهم شروع گردید و با رشدی شتابان قرن بیستم را پشت سر گذاشت،باید انتظار داشت که این ماشین پر ارزش نقش مهمتری را در قرنی که به تازگی شروع شده در رفاه بشر و توسعه صنایع بعهده داشته باشد. در اهمیت کمپرسورها همین بس که دامنه بکارگیری از آن در شاخه های مختلف صنایع، پزشکی، لوازم خانگی و غیره به سرعت در حال توسعه می باشد. به طوری که امروزه حضور آن در جای جای جوامع بشری به شدت بچشم می خورد که عمده ترین آنها عبارتند از وسایل خانگی (یخچال،فریزر،کولر گازی ) تجهیزات پزشکی (دریل های دندانپزشکی،هوای مواد استفاده در بیمارستان )صنایع هواپیمایی (تامین هوای فشرده برای موتور توربین )و صنایع (تامین هوای فشرده برای سیستمهای پنوماتیکی،میعان گازی،ذخیره سازی گاز…)
یک برآورد نسبی در زمینه نقش کمپرسور در صنایع بزرگ نشان می دهد که حدود ۱۰ درصد انرژی مصرفی در صنایع صرف تراکم گازها ( بالاخص هوای فشرده )می گردد. شرایط بهره برداری از کمپرسور ها در صنایع از چنان دامنه وسیعی برخوردار است که امروزه انواع متنوعی از کمپرسورها در ظرفیتهای مختلف و از فشار مکش بسیار کم اخلاء )تا فشار بسیار زیاد (بیش از ۶۰۰۰ بار )بکار گرفته می شوند.
کمپرسورهای گریز از مرکز 
کمپرسورهای گریز از مرکز بعد از کمپرسورهای تناوبی پر مصرف ترین کمپرسورها در صنایع
می باشند به ویژه عنوان کمپرسور مورد استفاده در فرآیند ها دررده اول قرار دارند. حال اگر به جای تعداد،ظرفیت و یا توان مصرفی معیار انتخاب قرار گیرد،کمپرسورهای گریز از مرکز بالاترین سهم را در فرآیند تراکم گازها در صنایع به خود اختصاص می دهند.
در طول ۴۰ سال اخیر به لحاظ ابعاد نسبی کوچکتر و وزن کمتر ( در مقایسه با کمپرسورهای تناوبی ) با رشد و توسعه صنایع،بکار گیری از کمپرسورهای فوق در فرآیند ها بیشترین توجه را به خود معطوف داشته است. پائین بوده باروارده بر روی فونداسیون در این کمپرسور ها موجب گردیده تا در نصب آنها به فونداسیون کوچمتر و سبکتری نیاز باشد. در قدمهای اولیه ساخت این کمپرسور ها،راندمان آنها بسیار پائین بوده و قدرت رقابت با کمپرسورهای تناوبی را نداشتند. ولی در مناطقی که قیمت انرژی پائین باشد (نظیر کشورمان ) می تواند برای خود سهم بزرگی را در بازار فروش کمپرسورها اختصاص دهد.
در طرحهای اولیه، از این کمپرسورها برای مواقعی که فشار مورد نیاز کم و دبی زیاد مورد نظر بود،استفاده می شد.
در سالهای اولیه دهده ۱۹۳۰ در صنایع فولاد از این کمپرسور ها برای کوره های از نوع (Blast furnace) استفاده می شد. در همین دوران استفاده از این کمپرسورها برای کشیدن گازهای حاصل از تبدیل زغال سنگ به کک در کوره های کک مرسوم گردید.
در سالهای پایانی دهه ۱۹۳۰ صنایع تبرید برای تهویه مطبوع ساختمانها،استفاده از این کمپرسور ها را به لحاظ کوچکی ابعاد و پائین بودن میزان لرزش و فونداسیون مورد نیاز در دستور کارمهندسین تاسیسات قرار گرفت.بالا رفتن ظرفیت واحدهای صنعتی و ارزان بودن قیمت انرژی دلیل خوبی بود تا بهره گیری از این کمپرسورها در صنایع در سالهای دهه ۱۹۵۰ رشد بیشتری داشته باشد.
افزایش قیمت انرژی در سالهای ۱۹۷۰ هر چند تا حدودی موجب محدودیت انتخاب این
کمپرسور ها گردید ولی زمینه مناسبی بود تا برروی افزایش راندمان این کمپرسور ها اصلاحات بنیادی صورت می پذیرد. از سوی دیگر نیاز به افزایش قابلیت اعتماد (Reliability) در بهره گیری از کمپرسور خود کمک بزرگی برای توسعه بازار فروش کمپرسورهای گریز از مرکز شد. چرا که در بسیاری از موارد این کمپرسور قادر بودند بدون نیاز به هر گونه تعمیر اساسی به مدت سه سال در واحدهای در حال کار باشند و این زمان در بعضی از موارد حتی به ۶ سال نیز می رسید. عامل فوق به لحاظ کاهش عوارض زیانبار توقف خط تولید جهت تعمیرات وبه ویژه در واحدهای بزرگ دلیل خوبی بود تا این نوع کمپرسور ها نگاه های متخصصان صنایع را متوجه خود سازند و همین جا بود که قابلیت اعتماد عنصر اولیه انتخاب کمپرسورها شد تا قیمت انرژی. کمپرسورهای گریز از مرکز برای دبی( ۱۰۰۰۰۰۰-۱۷۰۰) ساخته می شوند. بدیهی است که به همین خاطر استفاده از این کمپرسور ها در دبی های کم که چندان اقتصادی نمی باشند نتوانست موفقیت چندانی را کسب نماید. نسبت تراکم قابل دسترسی در کمپرسورهای یک طبقه گریز از مرکز به حدود ۳ نیز می رسد ولی در کمپوسورهای گریز از مرکز چند طبقه که برای هواو یا ازت به کار گرفته می شوند. مقدار آن کمتر از ۲ می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.